Groepsdynamiek

In een negatieve sfeer kun je niet goed werken. Kinderen leren onvoldoende en het werk is zwaar. Jij en de kinderen in jouw groep verdienen beter. De enige die de situatie kan ombuigen ben jijzelf: de professional.

Het verschil wordt gemaakt in interactie. De interactie tussen jou en de klas en de leerlingen onderling. Door observaties van jou en de klas help ik om jouw unieke praktijk te begrijpen en passende interventies te doen. 

Een traject bestaat doorgaans uit observaties van leerkracht en groep, coachingsgesprekken en het opstellen van interventies.

 

Teamtraining

Samenwerking van teamleden is de meest krachtige manier om een goede leercultuur in school te creëren. Als collega’s gedragsstandaarden afspreken, een vergelijkbare klassenmanagement hanteren en dezelfde taal spreken kun je enorme impact hebben op de cultuur in school. 

Tijdens een teamtraining duiken we in (actuele) literatuur. Aan de hand van diverse werkvormen leren we elkaar beter kennen en ontdekken we gemene delers. Daarna kunnen we afspraken maken over een schoolbrede aanpak.

Iedere school is anders. Daarom gaan we vooraf in gesprek om te ontdekken wat bij jullie team past.

Coaching startende leerkrachten

Welke gepensioneerde juf of meester je ook vraagt, allemaal herinneren ze zich hun eerste jaren nog. Natuurlijk is alle begin moeilijk, maar je eerste jaren voor de groep zijn bijzonder intensief.

Al te vaak haken beginnende leerkrachten af of raken burn-out door de grote werklast. Hoewel je tijdens jouw stages op de Pabo veel hebt geleerd, zelf voor de groep staan is een ander verhaal. Het is meer dan een kwestie van doorbijten. Er is begeleiding nodig van iemand die jouw situatie kent en weet wat het is om in jouw schoenen te staan.

Als ervaren collega wil ik jou begeleiden. Of het nu gaat om de klassenopstelling, groepsplannen of oudercontacten, in het begin kan het totaal overweldigend zijn. Ik help jou om te vinden wat werkt en wat anders kan. In plaats van het blussen van brandjes ontwikkel jij jezelf voor de lange termijn.

Heb je vragen of ben je nieuwsgierig? Stel je vraag via whatsapp of het formulier. Meestal reageer ik binnen een dag.